DOBRÁ NOVINA V SENCI

03.01.2015 15:47

 

Koledníci Dobrej noviny zvestovali narodenie Pána v uliciach mesta Senec aj s požehnaním od nášho otca arcibiskupa. Zabavili sa aj na pokoledovníckom stretnutí, ktoré pre nich pripravili eRko animátori v Senci.

 

Pre koledníkov Dobrej noviny sa konalo tradičné Vysielanie koledníkov Dobrej noviny. Aby sme si ucitili našu patrónku, konala sa v Bazilike Sedemboletnej Panny Márie v Šaštíne, kde sa spojili Bratislavská i Trnavská arcidiecéza.

Pre deti bol pripravený zaujímavý program, v rámci ktorého si mohli vypočuť svedectvo mladej misionárky Majky, ktorá sa venovala deťom v Kiminini, mohli sa porozprávať s otcom biskupom Dominicom Kimengichom, ktorý k nám na Slovensko prišiel až z Kenye už druhýkrát. Taktiež sme si spolu zaspievali a nechýbalo ani malé občerstvenie. Slávnostnú svätú omšu, pri ktorej otec biskup Dominik koncelebroval, nám otec biskup  Stanislav Zvolenský udelil mimoriadne požehnanie pre koledníkov Dobrej noviny. Taktiež sme ako obetný dar zbierali písacie potreby pre deti v diecéze Lodwar.

 

Koledovanie v našej farnosti prebiehalo v dňoch 24. - 26. decembra, koledovalo celkovo päť skupín. Vykoledovaná suma bola 2 151,58 eur, osobné dary boli vo výške 135,00 eur, celkovo sme pre deti a dospelých v rozvojových projektoch Dobrej noviny vyzbierali 2 286,58 eur. Tým to však ešte nekončí.

 

Animátori eRka v Senci pripravili pre koledníkov Pokolednícke stretko, na ktorom mali deti možnosť zahrať zábavné africké hry, ochutnať výborné africké koláče a tiež sa naučiť pekný africký tanec.

Pre koledníkov Dobrej noviny sa však pripravuje aj Diecézna púť detí do Marianky, ktorá je zároveň vyvrcholením koledníckej akcie Dobrá novina.