ŠKOLSKÝ ROK SME UKONČILI NARODENINOVOU PÁRTY A CELONOČNOU PÚŤOU DO MARIANKY

23.06.2016 16:00

 

Aj tentokrát sme školský rok ukončili tradičnou narodeninovou párty, animátori neskôr celú noc putovali do Marianky.

 

Vo štvrtok, 23. júna 2016 sa uskutočnila narodeninová párty, ktorou sme oficiálne ukončili detské stretnutia. Oslávili sme narodeniny aj meniny všetkých detí aj animátorov, ktorí chodia na detské stretnutia. Je náročné osláviť sviatok každého z nás, keďže nám niekedy vychádza aj na prázdniny, preto sme sa nechali inširovať inými stretnutiami a rozhodli sme sa pre takéto riešenie. Zaspomínali sme si na udalosti uplynulých mesiacov, pozreli sme si spolu fotografie i videá. Samozrejme, nechýbala ani torta v tvare ryby (symbol znázorňujúci hĺbku vzťahu človeka s Bohom) so štyrmi sviečkami. Prečo štyrmi? Pretože v Senci stretkujeme už štvrtý rok! Zahrali sme si aj vyzývačku a rozdali narodeninové darčeky.

 

V noci z piatka na sobotu sme putovali zo Senca do Marianky. Ďakovnú animátorskú púť sme začali v piatok večer o 22.00 h modlitbou na Farskom námestí v Senci a pešo sme putovali až do Mariánskej baziliky, kam sme dorazili v sobotu ráno cca o 07.30 h. Pridali sa k nám aj ďalší mladí z našej farnosti, vďaka ktorým sme si užili o to väčšiu zábavu. S pospávaním kde-tu pri ceste sme aj rátali, baterky sme takmer vôbec nepoužívali, lebo cestu nám nádherne osvetľoval mesiac. Navyše sme sa "prejedli do nového dňa". Keď sme prechádzali cez Slovenský Grob, jeden pán, okolo ktorého sme išli, nás chcel ubytovať v prázdom dome (patril pánovi farárovi). Okrem toho, že nás sem-tam prenasledovali zajace alebo iné lesné zvieratká, nám nič vážne nehrozilo. Cestu naspäť z Marianky do Senca sme už, našťastie, absolvovali autom.

Nočná púť bola pre nás krásnym zážitkom a dúfam, že si ju niekedy zopakujeme s minimálne rovnakým nadšením a zábavou, akú sme zažili tentokrát.

 

Senec, 30. jún 2016
Jana "Jenny" Debnárová