AJ MY SME BOLI VYSLANÍ OTCOM ARCIBISKUPOM OHLASOVAŤ DOBRÚ NOVINU

14.12.2013 14:00

 

Vysielanie koledníkov Dobrej noviny sa pre všetkých koledníkov Bratislavskej arcidiecézy konalo v sobotu, 14. decembra 2013 v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie. Po úvodnom predstavení všetkých zúčastnených farností nasledovali zaujímavé workshopy - zaujímavá prednáška s dobrovoľníkom Františkom Malovcom, ktorý bol tri mesiace v Keni, zábavné eRko tance a originálne tvorivé dielne. Všetci sa už veľmi tešíme na blížiace sa koledovanie s osobitným požehnaním od nášho otca arcibiskupa Stanislava Zvolenského, ktorý celebroval slávnostnú svätú omšu pri tejto príležitosti.

 

Program vysielania koledníkov Dobrej noviny začínal tradične predstavením jednotlivých farností, z ktorých prišli koledníci - animátori, deti i niektorí rodičia. 

Následne sa všetci rozdelili do troch skupín a striedali sa na troch súčasne prebiehajúcich workshopoch. Prvým z nich boli zábavé eRko tance pod vedením dvoch šikovných animátoriek: Lucky a Gabiky. 

Druhým workshopom boli tvorivé dielne pod vedením animátorky Lucky, kde si decká mohli vyrobiť pekný originálny vianočný pozdrav z farebných papierov.

Tretím workshopom bola zaujímavá prednáška, ktorú mal dobrovoľník František Malovec. Cez eRko - HKSD mal možnosť ísť na tri mesiace do Kenye, kde strávil s mladými chlapcami krásne zážitky, o ktoré sa s nami podelil prostredníctvom svojho svedectva, ale i fotografií a videí.

Vyvrcholením programu bola slávnostná svätá omša celebrovaná v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie otcom arcibiskupom Stanislavom Zvolenským. Koncelebroval na nej aj náš pán kaplán, otec Tomáš Krampl, ktorý išiel na vysielanie koledníkov s nami. Keďže z každej farnosti museli zodpovedné osoby zabezpečiť niečo pre lepší priebeh liturgie, výnimkou sme neboli ani my a preto koledníci zo Senca dostali možnosť čítať modlitby veriacich.

 

Čo je však ďalšou zaujímavosťou, nešli sme sami. Pripojili sa k nám koledníci z farnosti Modra, s ktorými sme išli na Vysielanie koledníkov aj minulý rok. Mali sme tak možnosť opäť sa stretnúť s kamarátmi, k torými sme sa už dlho nevideli.

 

Veríme, že si túto skvelú akciu zopakujeme aj o rok, tentokrát však už v Bratislave.

 

 

 

S osobitným požehnaním
od otca arcibiskupa
ideme hlásať
radostnú zvesť
o našom Spasiteľovi,
ktorý sa má narodiť
už čoskoro!
Veríme, že Dobrú novinu
prídeme zvestovať aj Vám!

 

 

 

 


Text: Jana Debnárová

Foto: Marek Olšanský